Hihetetlenül meleg hétvége elé nézünk

Akár 14 fok is lehet.

MTI
2016. 01. 28. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, észak felől egyre több helyen alakul ki eső, zápor, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de délen és keleten estig felhős marad az ég. Az esti órákban ismét több helyen képződik köd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb plusz 3 és 10 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Néhol szitálás is előfordulhat, a Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. Nappal északkeleten plusz 2-3, délnyugaton 10-12 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton esetleg felszakadozhat a felhőzet. A Dél-Dunántúlon csak elvétve, másutt azonban többfelé valószínű eső, zápor. Emellett megélénkül, többfelé meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal északkeleten 4-5, délnyugaton 13-14 fok körüli maximumokra lehet számítani – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.