Jobbik: Strómanok mögé bújva vették meg a turai kastélyt

A valódi tulajdonos a párt szerint a miniszterelnök családjához tartozhat.

MTI
2016. 01. 09. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi György országgyűlési képviselő a cég Andrássy úti székhelye előtt szombaton tartott sajtótájékoztatóján felidézte a 444.hu hírportál cikkében leírtakat. Eszerint a turai Schossberger-kastélyt decemberben megvásárló, 2015 nyarán alapított TRA Real Estates Kft. 200 millió forintért áron alul jutott az ingatlanhoz, és a vállalat egy illetékbefizetését a kormányfő családjához tartozó személy intézte.

Mint fogalmazott, ha a hírportál által nyilvánosságra hozott illetékbefizetési igazolás valódi, Orbán Viktor december elején könnyen kérhette a parlamentben: tegyék szóvá, ha valamelyik családtagja közbeszerzésen indul, hiszen akkor már bizonyos lehetett abban, hogy ők a „fontosabb ügyekben elbújtak a strómanok mögé”. Ha pedig a dokumentum hamis, „Orbán Viktor legyen férfi, és jelentse ezt ki” – tette hozzá a politikus.

Szilágyi György megjegyezte: ha egy cég bejelentett székhelyén nem található akár a cég, akár az ügyvezető nevét szerepeltető tábla, az adózás rendjéről szóló törvénynek megfelelően fel kell függeszteni a vállalat működését, amíg helyre nem áll a törvényes rend. Ez ügyben a Jobbik bejelentéssel él a NAV-nál – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.