Kétszer is járt a Keletinél a feltétezett terrorista

2015. szeptember 8-án egy Mercedesszel, néhány nappal később egy Audival parkolt a pályaudvarnál a férfi.

MNO
2016. 01. 05. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál azt írja, a feltételezett terrorista 2015. szeptember 8-án egy Mercedest bérelt egy brüsszeli autókölcsönzőben, másnap ezt az autót a Keleti pályaudvar közelében, a Baross utcában hagyta. 11.39-kor biztosan ott parkolt, nagyjából háromnegyed óráig, ezt követően visszatért Belgiumba – írják. Napokkal később Abdeslam egy Audi A6-ossal tért vissza Budapestre, ez a jármű két órán keresztül állt a Thököly úton, a Keletinél.

Nem tudni, a férfi miért utazott Budapestre, a BFM TV azt feltételezi, hogy a bevándorlókkal érkezett későbbi tettestársakat vehette fel, ugyanis a terrortámadások egyik elkövetője, Abdelhamid Abaoud azzal dicsekedett unokatestvérének, hogy a migránshullámot kihasználva érkezett Szíriából Európába.

Ismert, tavaly november 13-án este Párizsban párhuzamosan hét helyszínen követtek el dzsihadista terrortámadást, amelyben 130-an vesztették életüket és 350-en megsebesültek. Az ország történetének  legtöbb áldozatot követelő merényletsorozatát az Iszlám Állam vállalta magára.

A Stade de France nemzeti stadionnál három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, s megölt egy embert, majd Párizs belvárosában egy másik háromtagú terrorkommandó lépett akcióba. Öt helyszínen (kávéház, bár és étterem teraszán) 39 embert öltek meg. A terrortámadások végén a kommandó egyik tagja felrobbantotta magát, de önmagán kívül nem ölt meg senkit. Eközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.