Kilencmilliárdba is kerülhet a felcsúti kisvasút

Olcsóbb és gyorsabb is lehetett volna az Etyeket, Bicskét és Felcsútot összekötő kisvasútvonal.

MNO
2016. 01. 08. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Herceghalom felé épülne, gyorsabb lehetne a kisvasút, és „csak” öt és fél milliárdba kerülne – írja az Origo. Bicske felé lassabb az út, nyolcmilliárdba kerül, s további egymilliárdból Felcsútot is be lehetne kapcsolni a vonalba – közölte a portál a birtokába jutott megvalósíthatósági tanulmányra hivatkozva.

Kiderült az is, hogy évente 28,6 millió forintos hiányt termelne a jegyárbevételek és az állami árkiegészítés után is a kisvasút, azaz havonta 2 millió forintnál is több folyna el itt, miközben más vasútvonalakat már bezártak a fenntarthatatlanságuk miatt.

A tanulmány azt várja, hogy a kisvasút a negyedik leglátogatottabb ilyen vonallá válhat – a gyermekvasút, a lillafüredi, valamint a szilvásváradi kisvasút után. Viszont jó eséllyel a göböljárási tavakhoz és a Korda Filmstúdiókhoz nem lehet majd eljutni kisvasúttal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.