Lubics Szilvia megkapta a Magyar Becsület Rendet

Orbán Viktor szerint példaértékűen sikerül helytállnia a család, a hivatás, és a sport területén.

MTI
2016. 01. 28. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismertetése szerint a sportolót „egyedülálló kitartást és lelkierőt igénylő, Magyarország és a világ hosszútávfutó sportjában egyaránt rendkívüli teljesítménye, valamint a családi élet, a hivatás és a sportoló helytállás egységén alapuló különleges életpéldája elismeréseként” terjesztették fel a díjra.

Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán azt írta, hogy „a közvélemény nemcsak a már-már transzcendens versenyteljesítményei okán kapta fel a fejét a Lubics Szilviáról szóló hírekre, hanem azért is, mert itt különlegesen ritka összhangját láthatja a sport, a család, a szakma hármasának. Nem áldozta föl a családi életet és a szakmai előrehaladást a sportkarrierért, és nem adta fel a sportolást a szakmai sikerekért vagy a családi boldogságért. Megvalósította mind a hármat, s ezzel bebizonyította, hogy a hatalmas távolságokat az életben is le lehet győzni”.

Lubics Szilvia 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben nyert a legendás Spartahtlonon – az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres futóversenyen, valamint 2011-ben és 2012-ben az Ultrabalatonon, a Balaton körüli, valamivel több mint 200 kilométeres versenyen. Ötszörös magyar bajnok, tavaly a harmadik legjobbnak választották a világon. Háromgyermekes édesanya, fogorvos. Futó eredményei mellett rendszeresen tart motivációs előadásokat, és a jótékonysági rendezvények állandó vendége.

A Magyar Becsület Rendet Magyarország és a nemzet érdekében tanúsított kiemelkedő szolgálat vagy hősiesség elismerésére adományozhatja a köztársasági elnök. Az elismerést először 2012. október 23-án kapta meg Tamás Aladárné Szűcs Ilona, a felvidéki Balogvölgy tanítónője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.