Megint tollat ragadtak a hermanos tanárok

A tantestület az országos támogatottságot látva megerősítette a korábban leírt problémákat.

MNO
2016. 01. 28. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tantestület problémaként említi a túlzott centralizációt és bürokráciát, a kellő alaposság és körültekintés nélkül megtervezett és kivitelezett reformokat, a tanárok és a diákok túlterheltségét, a bérek helyzetét, valamint azt kéri Balogtól, hogy támogassa egy oktatási kerekasztal létrehozását, amely szakmai alapon képes megoldani a problémákat – olvasható az ATV cikkében.

Csütörtök délig csaknem négyszáz szervezet és több mint 24 ezer egyéni támogató írta alá a Herman Ottó Gimnázium első nyílt levelét, amelyben az intézmény pedagógusai érdemi intézkedést követelnek a kormányzattól a közoktatás mindennapi problémáit orvosolandó.

Ahogy tegnap megírtuk, személyes adattal való visszaélés miatt nyomozást rendelt el a Makói Járási Ügyészség, miután egy férfi feljelentést tett az ügyben, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) állítólag információt kért a Pápay Endre-iskolától arra vonatkozóan, hogy mely pedagógusok írták alá a Herman Ottó Gimnázium országos tiltakozó levelét. Egy Origónak nyilatkozó igazgató pedig azt mondta, szakképző iskoláját is kivérezteti hosszú távon a kormány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.