Mégsem lesz egyetemi kancellár Selmeczi Gabriella

Összesen 17 pályázó van a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára.

MNO
2016. 01. 11. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz kancellár Selmeczi Gabriellából. Erről tájékoztatta a delmagyar.hut a Fidesz sajtóirodája.

A regionális napilap internetes kiadása korábban azt írta, december 31-éig lehetett pályázni a kancellári posztra, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint 17-en adták be jelentkezésüket. A pályázók névsora ugyan nem nyilvános, de néhány név kiszivárgott. A posztra jelentkezett a Délmagyarország korábbi főszerkesztője, Dlusztus Imre, az igazgatásszervezési és szolgáltatási központ főigazgatója, Dömötör Máté, aki jelenleg kancellárhelyettesként tevékenykedik az egyetemen, valamint Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is – írják.

A pályázókat szakértői bizottság is meghallgatja, majd a nyertest várhatóan február 15-én nevezi ki a miniszterelnök három évre – olvasható a cikkben.

A korábbi kancellár, Devecz Miklós azután mondott le tavaly szeptemberben, miután nagy vihart kavart egy általa megosztott kép a Facebookon. A fotón 14 meztelen nő napozik egy csónakban, a képen a „Nareszcie normalni IMIGRANCI” (Végre normális bevándorlók) lengyel felirat volt olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.