Megszüntethetik a Mahir oszlopait védő céget

Most egy hiányzó cégtáblára hivatkozva próbálják megnehezíteni a Legion Invictus jövőjét.

MNO
2016. 01. 29. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem lélegezhet fel a Legion Invictus: most a cégbíróság nehezíti meg a vállalkozás sorsát. Mint ismert, január elején a cég két biztonsági őrét a Teve utcai rendőrpalotába vitték, ahol garázdaság megalapozott gyanújával hallgatták ki őket. A gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt cselekmények elkövetését.

Ezt követően a rendőrség egy meglehetősen furcsa kitétellel citálta be a Legion Invictus ügyvezetőjét a szokásos éves ellenőrzésre: kizárólag arra a szerződésre voltak kíváncsiak, amelyet Rádi Gábor ügyvezető a Mahir Cityposter Kft.-vel kötött a cég hirdetőoszlopainak védelmére. Később ugyan a rendőrségi egyeztetésen mindent rendben találtak a cégnél, mégis tovább vizsgálódnak.

Portálunk megkeresésére Böröczky Kornélia, a Legion Invictus Kft. ügyvédje most elmondta: mikor január 6-án rendőrségi ellenőrzést tartottak a cégnél az esti órákban, a rendőrség azt tapasztalta, hogy hiányzik a cégtábla. A kapucsengőn ugyan megtalálták a vállalkozást, de mivel azt tapasztalták, hogy késő este már senki nem volt benn az irodában, a rendőrség megállapította, hogy az őrző-védő cég nem működik jogszerűen, a cégbíróságnál pedig törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek. Így amennyiben a cégbíróság megállapítja, hogy a vállalkozás nem működik jogszerűen, akkor a cégnyilvántartásból törölhetik őket.

Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy a ma kézhez kapott végzés ellen fellebbezni fognak, tekintettel arra, hogy a hiányolt cégtáblát január eleje óta mindennap kiteszi az ügyvezető, de azt rendszeresen ellopják. Böröczky Kornélia szerint ilyen alapon eddig még nem szüntettek meg céget, a bíróság ilyenkor elfogadta a fellebbezéseket, sőt még bírságot sem szabtak ki. „E joggyakorlat alapján bízom abban, hogy ez most sem lesz másként” – tette hozzá az ügyvéd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.