Négy tonna árut semmisített meg a Nébih

A Nébih a NAV-val közösen tartott ellenőrzést a nagybani piacon még a múlt héten.

MTI
2016. 01. 29. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt zöldség-gyümölcs importőrt, illetve forgalmazó céget ellenőriztek, kiemelten vizsgálták a forgalmazott termékek nyomonkövethetőségét. Az ellenőrzéskor az öt cégből egynek nem volt áruja, kettőnél pedig mindent rendben találtak.

Az egyik forgalmazónál mintegy 3,5 tonna narancsot kellett azonnal megsemmisíttetni, mivel a tételről hiányzott a jelölés. A termék így ismeretlen eredetűnek minősült, ami nem hozható kereskedelmi forgalomba.

Egy másik cég raktárában több mint 7 tonna mennyiségben 12 tételt – köztük paradicsomot, karalábét, sörretket, mandarint – zároltak a szakemberek a nyomonkövethetőség hiánya miatt. A kereskedő később bemutatta a hiányzó iratokat, így csupán 400 kilogramm kápia paprikát kellett megsemmisíteni a helyszínen.

A cégekkel szemben az eljárás folyamatban van, több százezer forint bírságot kaphatnak – közölte a Nébih.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.