Nem is gondolná, mennyi okostelefont hagynak el a magyarok

A válaszadók kétharmada belenézne a megtalált telefonba.

MTI
2016. 01. 01. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette, bár pontos magyar felmérés még nincs a partikon elhagyott okoseszközökről, a becslést megalapozzák azok a statisztikai adatok, miszerint tavaly 19 065 zenés szórakozóhely és italüzlet működött Magyarországon, miközben az okostelefon-penetráció az eNet kutatócég legfrissebb felmérése szerint elérte az internetező felnőtt lakosság körében a kétharmados arányt.

Kifejtette, egy nemrégiben készült angol felmérés rávilágít arra is, hogy nem magyar jelenségről van szó: az Egyesült Királyságban az Eset elemzése alapján mintegy 138 000 mobiltelefont és laptopot hagynak el tulajdonosaik csak a karácsonyi bulik alkalmával, s az elhagyott eszközök 64 százalékának nincs semmilyen biztonsági védelme.

Az angol tanulmány 600 szórakozóhely megkérdezésével készült, így átlagban 12 telefont vagy laptopot hagynak el báronként szerte Angliában, s bár csak a 18 százalékukat adják át a rendőrségnek, az elvesztett eszközök 83 százalékát végül visszakapja a gazdája. A válaszadókat megkérdezték arról is, hogy ha lehetőségük lenne, akkor belenéznének-e a megtalált telefonba, s majdnem kétharmaduk igennel válaszolt – idézte a felmérést a szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.