Nincs béremelés, jöhet a sztrájk Miskolcon

A városi fenntartó nem teljesítette korábban a közlekedési dolgozók béremelési ígéretét.

MTI
2016. 01. 05. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az elmúlt hetekben sem jutottak közelebb az álláspontok, mindenképpen sztrájkolnak, már csak az a kérdés, mikor és milyen feltételekkel. Az elégséges szolgáltatásokról szerdán kezdik meg a tárgyalásokat a munkaadóval – mondta a lapnak Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete elnöke.

A cikk szerint a Miskolc Holding Zrt.-vel, a városi közlekedés fenntartójával tavaly áprilisban állapodott meg a szakszervezet arról, hogy egységesen, januártól visszamenőleg 3 százalékkal emelik a mintegy háromezer dolgozó bérét. A lap kitér arra, hogy a megállapodást a tulajdonos egyoldalúan felrúgta, és arra hivatkozott, hogy likviditási problémák miatt mégsem tudja teljesíteni korábbi ígéretét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.