Orbán Sesztákra bízza a BKV-vita rendezését

Vitézy Dávid, a BKK 2014 végén menesztett vezérigazgatója segít a miniszternek értelmezni a helyzetet.

MNO
2016. 01. 06. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Orbán Viktor a BKV-finanszírozási vita rendezését Seszták Miklós fejlesztési miniszterre bízza – értesült a Népszabadság. Ez alapján a kényes kérdéseket Tarlós István főpolgármester Sesztákkal kell, hogy megvitassa. Mint a lap írja, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ 2014 végén menesztett vezérigazgatója segít a miniszternek értelmezni a helyzetet.

Vitézyt tavaly nevezte ki Seszták és fél évet adott neki, hogy egyebek között egy jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepciót dolgozzon ki a Volán-társaságok működésével kapcsolatban.

A városvezetés várhatóan elfogadja tárgyalópartnerül Sesztákot, ahol további forrásokat várnak a fővárosi közösségi közlekedés működtetéséhez.

 



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.