Rendőrkézen a hajdúszoboszlói rablás gyanúsítottja

Gázriasztófegyverrel rabolta ki az italboltot.

MTI
2016. 01. 10. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kapucnit és símaszkot viselő férfi szombaton délelőtt fegyverrel bement egy hajdúszoboszlói italboltba, megfenyegette az eladót, és a bevételt követelte. A megrémült nő a kasszában lévő pénzt átadta az elkövetőnek, aki a zsákmánnyal együtt elmenekült a helyszínről. A bolt alkalmazottja ezután értesítette a bűncselekményről a rendőrséget. A bejelentést követően a rendőrök azonnal jelentős erőkkel a helyszínre mentek, és forrónyomon megkezdték az ismeretlen tettes azonosítását és felkutatását.

A beszerzett információkat követően a megyei főkapitányság nyomozói és a helyi rendőrök az elkövetéstől számított hat órán belül azonosították és Hajdúszoboszlón elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves helyi férfit, akit előállítottak a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra.

A nyomozók Sz. Mátyást gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte. A házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gázriasztófegyvert, az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint a gyanúsított símaszkját és az elkövetéskor használt ruházatát. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a gyanúsítottal szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.