Rogán nem érti, miről beszél Tarlós

Orbán Viktor és Tarlós István már karácsony előtt megállapodott.

MTI
2016. 01. 22. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor és Tarlós István már karácsony előtt megállapodott az agglomerációs közlekedés és azzal együtt a hévek átadásáról – mondta a politikus. Rogán Antal közölte: a találkozó kilencven százalékán jelen volt, és konstruktívnak értékelte a megbeszélést, mert megállapodás született arról, hogy a kormány segít a fővárosnak, és átvállalja az agglomerációs közlekedést és a héveket. A miniszter azt mondta, ezért nem egészen érti, hogy a főpolgármester azóta miről beszél.

Emlékeztetett: Tarlós István január elején, vagyis a megállapodás után állt elő azzal a követeléssel, hogy az állam vegye át az agglomerációs közlekedést. Rogán hozzátette, hogy jelezték a főpolgármesternek, a megállapodáson született döntésekről a kormány következő ülésén határoz. Az átadással kapcsolatban már csak részletkérdéseket kell lezárni, köztük pénzügyieket – mondta a miniszter, példaként említve, hogy a főváros „tízmilliárdos nagyságrenddel” tartozik a MÁV-nak, mert 2010 óta a Budapest-bérletek felhasználásából származó összegeket nem egyenlítette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.