Saját embere váltja Farkas Flóriánt

Minden vezetőt leváltottak a Híd a Munka Világába szövetkezetben.

MNO
2016. 01. 21. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyeztetés során leváltották a több mint egymilliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett szövetkezet minden tisztségviselőjét – értesült a RomNet. Emellett új elnököt is választottak Berényi László személyében, aki a portál szerint Farkas Flórián bizalmi embere. A RomNet több önkormányzati képviselőtől úgy értesült, hogy Farkas Flórián már néhány napja levélben már lemondott elnöki posztjáról. Távozott az Bence Gáborné is, aki a Farkas vezette ORÖ-ben volt gazdasági vezető, illetve Dobóvári Ildikó, aki Farkas idején volt hivatalvezető.

Mint ismert, a Híd a Munka Világába nevű foglakoztatási szövetkezet megalapításának célja a cigány munkavállalók gazdasági és szociális felzárkóztatása volt, de a segítség helyett céltalanul folytak el a milliók. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tizenkét esetben indított szabálytalansági eljárást a szövetkezet ellen. A legsúlyosabb vád szerint több mint 700 millió forint ment el értelmetlen tanulmányokra és beszerzésekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.