Sűrű hetek elé néz Orbán

Szófiában, Jakartában, Prágában, Moszkvában és Brüsszelben is tárgyal a kormányfő.

MTI
2016. 01. 27. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a kormányfő pénteken Szófiában a Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel tárgyal.
Február első két napján Indonézia fővárosában, Jakartában tartózkodik a miniszterelnök, ahol találkozik Joko Widodo elnökkel. A megbeszélések fókuszában a gazdasági és az oktatási-kulturális kapcsolatok állnak majd.

Orbán Viktor részt vesz a visegrádi országok miniszterelnökeinek február 15-ei rendkívüli csúcstalálkozóján is, amelyről kedden a cseh miniszterelnök tett bejelentést – mondta Havasi Bertalan. A tervek szerint február 17-én kerül sor a magyar miniszterelnök moszkvai látogatására, amelynek keretében Orbán Viktor megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A kormányfő ezt követően Brüsszelben az Európai Tanács ülésén vesz részt február 18–19-én, ahol a brit EU-tagság és a migráció lesz a két fő téma. A sajtófőnök hozzátette: a programok még szervezés alatt vannak, így változások elképzelhetők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.