Százak csatlakoznak a választ váró orvosokhoz

Nyílt levelet írtak Balog Zoltánnak, a hálapénzről és a szakértői kerekasztal összehívásáról faggatva a minisztert.

MNO
2016. 01. 04. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már decemberben is akcióztak, noha még csak 64-en voltak: akkor az Index idézte nyílt levélben írtak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárnak, megjelölve a hálapénz kínosságát és az alacsony fizetéseket.

Balog Zoltán válasza azonban nem volt kielégítő számukra, így az időközben terebélyesre dagadt csoport (melyben immár nemcsak az egészségügyben dolgozók vannak, hanem az őket támogatók, a téma iránt érdeklődők is) újabb nyílt levelet intézett a miniszterhez, melyből az Index idézett:

Azt a közleményt, melyben – bár lehetősége lett volna felkarolni – szavainak súlyát latba vetve utasította el egy viszonylag ismeretlen magyar orvos javaslatát. Semmelweis Ignác a szülő nők biztonságát tiszta kezű orvosokkal szerette volna garantálni. Mint tudjuk, igaza volt, és végül a hátráltató erők ellenére örökre megváltoztatta az egészségügyet, az anyák megmentője lett. 2015-ben Semmelweis Ignác hazájának gyógyítói jutottak a legkevesebb kézfertőtlenítőhöz Európában. Kérjük, karolja fel ezt az ügyet, legyen partnerünk a javulásban! Immáron 781 orvos vár konkrét válaszokat a fenti kérdésekre a szaktárca felelős vezetőjétől.

Az állampolgároktól pedig azt kérik, szánjanak a jövőjükre harminc másodpercet, másolják be és küldjék el e-mailben a lenti kérdéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának e-mail címére ([email protected]), hogy „érdemi előrelépést tegyünk az egészségügyben”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.