Szolnok elutasítja betelepítési kvótát

Ilyen még nem volt a hazai politikában.

MTI
2016. 01. 28. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pókász Endre tájékoztatása szerint tizenöten a kötelező betelepítési kvóta ellen szavaztak, az MSZP és a Szolidaritás egy-egy képviselője tartózkodott.

Az elfogadott határozatban a közgyűlés kéri a kormányt, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok bevándorlását és határozottan utasítsa vissza a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket.

A közgyűlési előterjesztés szerint Németország, Ausztria, Hollandia, Norvégia és Belgium összesen 45 ezer embert akar visszaküldeni Magyarországra. „A kvóta jogtalan, értelmetlen, növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt” – olvasható az előterjesztésben.

Precedens értékűnek számít, hogy egy közgyűlés határozatban mondjon nemet a kötelező betelepedési kvótára, egy uniós szinten folyó harcra. Egyébként az ügy az Európai Bíróság előtt van, hazánk itt is precedens értékű döntést remél, a harcra egyébként már az országgyűlés is felszólította a kormányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.