Téli szünet vége: rohamra számít a MÁV

A legkedveltebb célpont továbbra is Bécs volt, de sokan mentek Krakkóba, Varsóba, Prágába, Linzbe, Brnóba, Grazba is.

MTI
2016. 01. 01. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lőcsei Virág kifejtette: rengetegen keresték fel a környező országok karácsonyi vásárait. A legkedveltebb célpont továbbra is Bécs volt, de sokan mentek Krakkóba, Varsóba, Prágába, Linzbe, Brnóba, Grazba is. A szóvivő ugyanakkor elmondta: az eddigi tapasztalatok szerint a legnagyobb utasforgalom ezután várható. Ugyanis míg egy átlagos hétvégén – péntektől vasárnapig – körülbelül 230 ezer utasuk van, és az utasszám a karácsonyi, szilveszteri időszakban 250-260 ezerre, az adventi hétvégén pedig 320-330 ezerre is felmehet, a téli szünetet lezáró hétvégén már olyan is előfordult, hogy 450 ezren utaztak a vasútvonalakon.

Az eddigi forgalmasabb ünnepi időszakban nem voltak különösebb problémák, fennakadások, a vonatokon nem volt nagy túlzsúfoltság – mondta Lőcsei Virág, aki szerint ez annak is köszönhető, hogy többen felismerték: megéri előre megváltani a jegyeket, illetve helyjegyet váltani a nemzetközi vonalakra, mert az jó garancia arra, hogy valóban legyen helyük a vonaton.

A MÁV szóvivője ismét felhívta a figyelmet, hogy ajánlatos előbb megváltani a menetjegyeket. Nem kell ragaszkodni az induló állomáshoz, a központi jegyirodában, jegykiadó automatákban, sőt az interneten gyakorlatilag bárhonnan meg lehet már vásárolni a vasúti jegyeket – mondta Lőcsei Virág.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.