Tervezhető a fővárosi káosz

A BKK közzétette az őszig várható útfelújítások, munkálatok listáját.

2016. 01. 25. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május közepéig folyatódik a Széll Kálmán tér felújítása, amelynek részeként a villamospálya építését követően a közúti helyreállítás is jelentős forgalomkorlátozással jár – írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A fővárosi önkormányzat honlapján hetente frissülő összegzés szerint 2016. január elején a város más pontjain is kezdődtek útfelújítások, közúti munkálatok, amelyeknél a lezárások, elterelések közlekedési dugókat okozhatnak.

Óbudán a budai alsó (Slachta Margit) rakparton, a Szentlélek tér környezetében február végéig árvízvédelmi támfalat építenek, míg Kispesten, a Derkovits Gyula utcában csatornázás miatt április közepéig ugyancsak komoly fennakadásokra kell számítani. Sok kellemetlenséget okoz április első feléig a csatornaépítés és az útfelújítás az újbudai Sasadi úton, az M1-es és az M7-es autópálya csomópontjánál.

Június közepéig dolgoznak Pesterzsébeten az M5-ös autópálya bevezető szakaszán a „0 jelű” hídon, ami a BKK szerint nem jelent különösebb nehézséget az autósoknak. Bosszúságot okoz viszont még hetekig a nemrég átadott budai fonódó villamoshálózat utasainak, hogy tavaszig át kell szállniuk mindkét irányban a Lánchídnál, ahol a villamosok alagútján dolgoznak.

Február végén fejezik be Újpesten a Görgey utca felújítását, ahol a villamospálya is teljesen megújul, és ezután itt ismét közlekedhetnek a 12-es és a 14-es villamosok.

Az Árpád híd Pest felé vezető oldalán június végéig, július elejéig tartanak a munkálatok a Margitsziget lehajtójánál, ám ezek a BKK szerint szintén nincsenek „érdemi hatással” a forgalomra. Azonban a dunai átkelő külső sávjának ezen a szakaszán az autósok továbbra is 30 kilométer/órás sebességkorlátozásra számíthatnak.

Az első fél évben kezdődik a belvárosi Belgrád rakparton a több mint két hónapig tartó vízvezeték-építés az Irányi és a Havas utca között.

Kőbányán március közepétől július közepéig a Keresztúri úton újítják fel a vasúti átjáró és a Határhalom utca közötti szakaszt. A Városligetnél kerékpársáv épül a Hősök terétől a Hermina útig.

A XVI. kerületet tavasztól nyárig érintő beruházások közül a legjelentősebb a cinkotai P+R parkoló építése, illetve a Nagytarcsai út felújításának a folytatása.

A legnagyobb forgalmi dugók ismét nyáron lesznek: a belvárosi Astoriánál júniustól augusztusig cserélik ki a vízvezetékeket. A 3-as metró felújítása miatt viszont április közepétől szeptemberig a Lehel tér és Újpest között egész nap pótlóbuszok szállítják majd az utasokat, míg a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között csak este 8 után zárják le az alagutat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.