Továbbra is titkolják a Századvég embereinek nevét

Fodor Gábor szerint a belügyminiszter kijelentései ellentmondásosak.

MTI
2016. 01. 05. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A független országgyűlési képviselő azt mondta, Pintér Sándor belügyminiszter személyiségi jogokra hivatkozva megtagadta az érdemi válaszadást arra a kérdésükre, hogy a Strategopolis Kft. vezetői is kaptak-e felhatalmazást az államtitkokhoz történő hozzáféréshez.

Az ellenzéki politikus szerint ez különösen ellentmondásos annak tudatában, hogy a tárcavezető novemberben még nem hivatkozott hasonlóra és az érintettek közül megnevezte például G. Fodor Gábort.

A Liberálisok vezetője követelte azt is, hogy a Miniszterelnökség a jogerős bírósági döntés alapján és a korábbi ígéretéhez híven hozza nyilvánosságra a Századvég tanulmányait. Fodor Gábor megjegyezte továbbá, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János korábbi tájékoztatásával ellentétben az Orbán-kormány eddig nem 5 milliárd forintot, hanem 16 milliárd forintot költött hasonló tanulmányokra, a Századvég pedig legutóbb karácsony környékén kapott újabb 600 millió forintos megbízást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.