Változik a forgalmi rend az M1-M7-es bevezetőjén

Szombat este 8 órától új munkaterületen kezdődik meg a Budaörsi úti új közúti csomópont építése.

MTI
2016. 01. 29. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint várhatóan szombat este 8 órától a Sasadi út és a Rahó utca között a városba vezető irányban új munkaterületen kezdődik meg a Budaörsi úti új közúti csomópont építése, ezért ezen a szakaszon egy sáv az új munkaterület bal oldalán halad, míg a jobb oldalán két sáv vezet a centrum felé. Ugyanezen útszakasz kifelé haladó oldalán szintén három sávon lehet majd haladni, ebből egy sáv továbbra is a Budaörsi út felé vezet, míg kettő az autópálya felé. Az új, várhatóan 6 hétig érvényben lévő forgalmi rendet szombaton napközben alakítják ki, ebben az időszakban egy-egy sávot lezárnak.

A Balatoni úton közlekedők számára változást jelent, hogy a Boldizsár utca környékén ideiglenes útpályán haladhatnak majd, a Budaörsi út főpályájára tartva azonban továbbra is érvényben marad az elsőbbségadási kötelezettségük a felhajtás előtt – jegyezték meg.

Az új forgalmi rendben a kifelé haladó oldalon a Rahó utca után megszűnik az autóbuszsáv. Az arra közlekedő járatok – az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-as, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz – Sasadi út megállóját körülbelül 60 méterrel előrébb, a Sasadi úti kereszteződés elé helyezik át – fejtette ki közleményében a BKK.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.