Zúgolódnak a miniszterek?

Több tárcavezető is nemtetszésének adott hangot a háttérintézmények megszüntetése miatt.

MNO
2016. 01. 25. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Lázár János magánakciója, hanem Orbán Viktor ötlete, a kormányfő centralizációs törekvéseinek egyike volt a kormányzati háttérintézmények megszüntetése. Mégis a bejelentő Lázárnak ment neki több miniszter is a múlt heti kormányülésen, mondván nem lehet mindegyik intézményt azonos logikával kezelni, kellene, hogy legyen kivétel - írja a napilap.

A Népszabadság úgy tudja, Seszták Miklós fejlesztési, Pintér Sándor belügy- és Balog Zoltán humánminiszter is elégedetlen. Ők abban a hitben éltek, hogy az intézmények megszüntetéséről végső soron a tárcavezetők dönthetnek majd.

A laphoz pénteken eljutott miniszterelnökségi előterjesztés második oldalán az Egyeztetésben részt vevők címszó alatt egy rubrikában fel vannak sorolva a minisztériumok, de mellettük csak az szerepel: „egyetértésre vagy véleményezésre jogosultak”.

Mint arról korábban írtunk, teljes a tanácstalanság a megszüntetésre vagy beolvasztásra ítélt állami szerveknél, illetve minisztériumi háttérintézményeknél. Lapunk több mint tucatnyi ilyen szervezetet keresett meg, de nyilatkozni alig mertek, a jövőjükről nem tudtak semmit. A Hagyományok Háza főigazgatója tévedésről beszélt, az Oktatási Hivatalnál pedig a dolgozókat nyugtatják. Sok bezárásra szánt intézet egyébként értékes ingatlanon fekszik. Úgy tudjuk, a kormányhivatalokban is leépítés várható, a dolgozók tíz százalékát küldhetik el. Részletek itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.