A baloldal támogatja a Jobbik javaslatát

Lesz-e parlamenti vizsgálóbizottság az NVI-nél kedden történtek miatt?

MTI
2016. 02. 27. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hozzátette, hogy ezek után csak a többségben lévő fideszes képviselők tudják megállítani a kezdeményezést, ám amennyiben így cselekszenek,

„akkor elismerik, hogy ők állnak az ügy hátterében”.

A Jobbik szerint az elmúlt 26 év egyik legbotrányosabb esete történt az NVI-nél, ezért ki kell vizsgálni, ki küldte oda a kigyúrt embereket, milyen pénzből fizették őket, illetve hogy ki állhat az eset hátterében.

Az LMP társelnöke szerint kommunikációs manőver volt az ötpárti egyeztetés összehívása a kötelező betelepítései kvótáról szóló népszavazás ügyében. Schiffer András az M1-en szombaton azt mondta, azért nem vett részt a párt az egyeztetésen, mert nem értették miről van szó, miről kellene egyeztetni, ezt ugyanis a Fidesz nem közölte egyértelműen.

Hozzátette, ötpárti egyeztetést jellemzően a parlament elé kerülő javaslatokról szoktak tartani, míg a referendumot a szavazófülkében tartják, nem a parlamentben, így erről szerinte nevetséges a frakcióknak egymás között egyeztetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.