A Kubatov-titkár volt osztálytársa kísérte Erdősinét

V. Ádám volt az, aki a megfelelő pillanatban ott volt az időbélyegzőnél.

LD
2016. 02. 24. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-alelnök Kubatov Gábor titkárának, Kindlovits Máténak a gimnáziumi osztálytársa volt az a V. Ádám, aki kedden felbukkant a Nemzeti Választási Irodánál – írta az Index. V. Ádám azt az Erdősi Lászlónét kísérte, akiről az Index kedd este kiderítette: a herceghalmi független polgármester, Erdősi László András felesége. Erdősi a régi fideszesek táborát gyarapította, 2010-ben a párt támogatásával indult a polgármesterségért, 2014-ben viszont már függetlenként mérette meg magát és győzött egy új fideszes jelölttel szemben. A 444 írta meg, hogy Erdősi két éve durván összeveszett a Fidesszel, miután a kormánypárt helyi emberei nemtörődömnek minősítették a polgármestert.

Erdősinét kedden egy fiatal férfi kísérte ki a Nemzeti Választási Irodából, ő az Index szerint nem más volt, mint V. Ádám, Kubatov Gábor titkárának volt osztálytársa. Emlékezetes: bár a szocialisták előre bejelentették, hogy miután a Kúria honlapján megjelenik a végzés, benyújtják a vasárnapi zárva tartás ellen szóló népszavazási kezdeményezésüket, kedden már jóval előttük több kopasz jelent meg az Alkotmány utcai hivatalnál. Ők aztán mappákkal felszerelkezve benyomakodtak a hivatal főbejáratán, majd kvázi biztonsági szolgálatként viselkedve őrködtek a bejáratnál, a megfelelő pillanatban pedig gátolták az MSZP-s Nyakó Istvánt az időbélyegzőhöz jutásban, így a velük valószínűleg kapcsolatban álló Erdősiné nyújthatott be egy saját népszavazási kérdést. Sem Erdősiné, sem kísérője nem nyilatkozott semmit a sajtónak, és a kopaszok sem mondták el, mi célból keresték fel az irodát. Az Origo fotósa ugyanakkor lefényképezte a kopaszoknál lévő mappát, az ellenfényben pedig látható volt, hogy az abban szereplő dokumentumot is Erdősiné írta alá. Ez bizonyítja, hogy a nő kapcsolatban állhatott a Fradi Security-hez köthető, büntetett előélettel is rendelkező kopaszokkal.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, az ő titkára, Kindlovits Máté pedig osztálytársa lehetett V. Ádámnak a Pál Apostol Katolikus Gimnáziumban. Kindlovits az Indexnek tagadta, hogy bármelyik kopasznak köze lenne a Fradi Security-hez, V. Ádámot pedig állítása szerint legalább két éve nem látta. Kindlovits először azt is mondta az Indexnek, hogy megvizsgálták, kik voltak jelen a Nemzeti Választási Irodánál, másodszor viszont már azt állította, nem látta az irodánál történtekről szóló tudósításokat. Kindlovits azt sem tudta teljes bizonyossággal megmondani, a képeken szereplő férfi valóban egykori osztálytársa-e.

Az Index megtudta azt is: ugyanebbe az osztályba járt a Fradi kommunikációs titkára, Sipos Bence is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.