A polgármestert sem érdekelte, hogy fojtogatták a közmunkást

Az embert negyven fő szeme láttára alázták meg a Hajdú-Bihar megyei Álmosd községben.

MNO
2016. 02. 05. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetről az Atv.hu számolt be. Eszerint január utolsó napjaiban szociális tűzifát osztottak. Aki hajlandó kifizetni 1500 forint szállítási díjat, annak a közmunkások brigádvezetője házhoz szállítja az akácfát. Aki nem fizet, az a falubeliek elmondása alapján rohadt tölgyfát kap. Ezt elégelte meg egy nő, aki közmunkás élettársával közösen négy gyermeket nevel, és a következőt írta ki a Facebookra:

„Ez hihetetlen, ami ebben a faluban történik! [ ] Tiszta szégyen ez a kis falu. Sok az olyan ember, aki nyalizik csak azért, hogy jó helye legyen a közmunkások között. Ezt mindenki látja, de senki nem mer szólni. Ez jó a falunak?! Itt minden pofára megy! Hát itt senki nem látja a fától az erdőt? Nyíljon már ki az összes paraszt, szegény, csóró emberek szeme!”

Másnap az élettársát a közmunkások brigádvezetője mindenki szeme láttára leteremtette, és fojtogatni kezdte. A férfi emiatt másnap Köteles István polgármesterhez fordult. A polgármester és a közte folyt beszélgetést felvette, ebből idéz az Atv.hu. Kötelest különösebben nem érdekelte a férfi panasza, a beszélgetésből kitűnik, hogy szerinte a férfi megérdemelte, amit kapott, mert „biztos volt valami kiváltó oka”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.