A tartalékos katonáink többsége elmúlt ötvenéves

A 40 év alattiak száma kicsivel haladja meg az ötszázat.

MNO
2016. 02. 04. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő arra kérdezett rá, hogy hány önkéntes műveleti tartalékos katonája volt a honvédségnek január 15-én, és mennyi volt ugyanekkor a szolgálati járandóságban részesülő önkéntes műveleti tartalékosok száma. Emellett adatokat kért az önkéntes tartalékos állomány életkori, rendfokozati megoszlásáról is – írják.

Simicskó István honvédelmi miniszter válaszából kiderült: január 15-én összesen 3791 önkéntes műveleti tartalékos katonája volt a Magyar Honvédségnek, közülük 3109 ember kapott szolgálati járandóságot.

Az önkéntes műveleti tartalékosok közül az 50 év felettiek vannak a legtöbben, számuk meghaladja a kétezret, míg a 46 és 50 év közöttiek 1028-an vannak. A legkisebb csoportot a 31 és 35 közöttiek teszik ki a tartalékosok között, ők mindössze huszonkilencen vannak. A 30 év alattiak száma 436 volt január 15-én – összegzi a Hvg.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.