A TF vezetősége kitart a sportközpont építése mellett

Mégis megtartották a lakossági fórumot.

MNO
2016. 02. 03. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TF esti közleménye szerint a fórumot azért szervezték, mert a korábbi felháborodásokból okulva a lakossággal együttműködve kívánják megvalósítani a fejlesztéseket.

Az MTI-nek elküldött közleményükben azt írták: a lakossági felszólalók hangsúlyozták, hogy elismerik a fejlesztések fontosságát, és támogatják a Győri út és az Alkotás út közötti területen megvalósuló átépítéseket. A Csörsz utca lakói a sportteleppel kapcsolatos elképzeléseket viszont aggályosnak látják, és tiltakoztak a fedett tornacsarnok megépítése és a park részleges átrendezése ellen, mivel a kilátásukat zavarná, valamint véleményük szerint növekvő forgalomterhelést jelentene.

Ugyanakkor a Hír TV helyszíni tudósításában látszik: a lakók nemcsak, hogy aggályosnak tartják, de hangosan zúgolódva adtak hangot nemtetszésüknek.

A lényeget Pokorni Zoltán, a kerület fideszes polgármestere ragadta meg: már eldőlt, hogy a TF mellett, a parkban épül fel a sportközpont.

A helyiek és a környékbeli házakban lakók közül rövid idő alatt mintegy 250-en írták alá a beruházás elleni petíciót. Egyikük, Kis Gabriella a Magyar Nemzetnek  azt mondta, nem nyugszanak bele a park elvételébe, és sok lakót felháborított a tervezett beruházás. „Nincsenek tekintettel az itt lakókra. Elveszik az egészségügyet, hiszen a Sportkórházat a tervek szerint megszüntetik, és elveszik az élhetőséget is, hiszen 20-25 méteres csarnokokat, illetve egyéb létesítményeket terveznek részben a park helyére” – fogalmazott a helyi asszony.

A mai fórumon a Hír TV szerint elhangzott az a felvetés lakossági részről, hogy a néhány utcával arrébb lévő Déli pályaudvarhoz tartozó vasúti rendező helyén húzzák fel a létesítményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.