A volt Paks-vezér felesége is szereti a földet

Óvónő létére félmilliárdért vásárolt belőle, valószínűleg nem a fizetéséből futotta rá.

MNO
2016. 02. 20. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12 milliárd eurós gigaberuházást vezénylő Paks II. Zrt. élére 2012-ben kinevezett Nagy tárgyalt az oroszokkal, tavaly ezért ki is tüntették, majd később Londonba költözött, ahol az Atomerőművek Üzemeltetőinek Világszövetségében (WANO) lett igazgató; felesége követte a brit fővárosba, de egy munkatársa a Blikknek azt mondta, időnként haza szokott jönni. Megkeresésükre a férj sem válaszolt.

A bulvárlap úgy sejti, a megszerzett földért komoly verseny folyt, és nemcsak pénzre, de kapcsolatokra is szükség volt, hogy a nemrég még óvónőként dolgozó Baracsi Éva haszonbérlő-pályázatát találják a legjobbnak a földterületre.

Egyre-másra buknak ki egyébként a fideszes, illetve állami földvásárlásos ügyek: Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő mellett olyan potentátok neve is előkerült, mint L. Simon László államtitkár vagy a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc fia; de a jelek szerint a külföldi spekulánsok is jó pénzt kereshetnek a földárveréseken.

A vagyonnyilatkozatok amúgy is izgalmas műfaj: tovább növelte vagyonát Lázár János, milliókat törleszt szüleinek Szijjártó Péter, Rogán Antal lakása pedig ezúttal nem nőtt tovább – a többi között ez olvasható ki a nemrég nyilvánosságra került vagyonnyilatkozatokból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.