Államtitkár: Az orvosok nem angyalok

Fél éven belül aláírhatják az ágazati kollektív szerződést, lesz béremelés, viszont létszámleépítés nem.

FB
2016. 02. 09. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a Magyar Időknek elmondta: világos munkaterve van, amely révén átláthatóbb és működőképesebb lehet az egészségügy. Számol azzal, hogy az elégedetlenség miatt az egészségügyi dolgozók is utcára vonulhatnak, szerinte az egyes érdekvédelmi szervezeteknek nem a kormánnyal van bajuk, hanem egymással.

„Nem biztos, hogy érdemes a fehér köpenyekre angyalszárnyakat rajzolni, bennünket pedig úgy beállítani, mint akiket nem a jó szándék vezérel”

– mondta az interjúban Ónodi-Szűcs, hozzátéve, hogy sok szakszervezettel és kamarával egyeztetnek az egészségügyi előmeneteli rendszerről – ami afféle életpályamodell. Az államtitkár reméli, hogy az ágazati kollektív szerződés aláírására fél éven belül sor kerülhet, ahogy további béremelésre is szükség van – ez alapján nyújtja majd be a kormány a jövő évi költségvetést. Az asszisztensek béreit szintén emelni szeretné az államtitkár, viszont létszámleépítéssel nem számol. Kancellárokkal viszont igen, ide „ütésálló” embereket keresnek majd, és még idén felállhat az új rendszer. Hozzátette:

„Komoly csatákra számítok, de eltökélt vagyok a változtatásban, és ehhez a kormányfő támogatását is élvezem.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.