Állatvédők tüntetnek a Parlamentnél

A tüntetés apropója egy nemrég nyilvánosságra került videofelvétel.

Győr Ágnes
2016. 02. 19. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetésre készülnek szombaton Budapesten az állatvédők. A résztvevők azt fogják követelni, hogy a „deteki mészárosként” ismertté vált fiatalember ne kerülhesse el a tette miatt kiszabható legsúlyosabb büntetést. Tegnapig már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez – jelentette a HVG.hu. A megmozdulás 13.30-kor kezdődik a Nyugati pályaudvarnál, ahonnan a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán keresztül a Parlamenthez vonulnak a résztvevők.

A tüntetés apropója egy nemrég nyilvánosságra került videofelvétel, amelyen látható, amint a deteki alpolgármester fia, a 18 éves K. István baseballütővel ver agyon egy kölyökkutyát. Az eset tavaly nyáron történt, az ügyben a rendőrség nyomozást indított. K. István édesanyja, Gulyás Erzsébet időközben elnézést kért a fia nevében is minden jóérzésű embertől és az állatbarátoktól is a történtek miatt.

A közelmúltban egy a detekihez hasonló másik állatkínzás is történt. A Zala Megyei Állatvédelmi Szolgálat munkatársai január 25-én egy olyan kutya tetemére találtak, amelyet durván megkínoztak és „kivégeztek”. A nagytestű fekete-fehér rajzos kan decemberben tűnt el egy közeli telepről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.