Az Emmi helyettes államtitkára üzent a tiltakozóknak

Hétfőn sokan nem küldik gyereküket iskolába, nekik is szól Sipos Imre Kliknek küldött levele.

MNO
2016. 02. 27. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este kilenckor kapott levelet egy pedagógus, amelyben az iskolája igazgatója figyelmezteti, hogy február 29-én előfordulhat, hogy néhány gyermek nem megy iskolába. (Szülők hirdettek meg 29-ére bojkottot, amikor sokan nem engedik majd iskolába gyermekeiket a kormány oktatáspolitikája miatt – erről bővebben itt írtunk.)

Az igazgató azt írta, az osztályfőnök dolga lesz a hiányzások lepapírozása, majd csatolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkárának, Sipos Imrének levelét is – írja a Kettős Mérce blog, amely közzétette az ominózus minisztériumi üzenetet is.

Ebben az áll, hogy február 29-e tanítási nap, rendkívüli szünetet nem lehet elrendelni, így az iskolának kell gondoskodni a gyermekek felügyeletéről. „Természetesen a szülők a házirendben foglaltak szerint igazolhatják gyermekük iskolából való távolmaradását” – írja Sipos, aki pénteki keltezésű levelét így zárta: „Államtitkárságunk ebben és más ügyekben is továbbra is segíti az iskolák, tankerületek munkáját. Nyugodt, eredményes nevelő-oktató munkát kívánok Önöknek.”

Az egykori oktatási államtitkár Facebookon tette közzé az alábbi posztot:

„Hétfőn február 29, hiszen szökőévben vagyunk.
Azon gondolkodom, hogy vajon azok a szülők, akik nem engedik majd hétfőn iskolába a gyermeküket, vajon tudják-e, hogy nincs tanítási szünet?
És ha tudják, s mégsem engedik, vajon azt szeretnék-e, hogy a lányuk vagy fiuk majdan magyar kultúránk értékeit (mint az itt látható zalai XII. századi gyönyörű kis kápolna) becsülni tudó ifjakká váljanak, amiért meg kell dolgozniuk, avagy csekély műveltségű, befolyásolható emberekké?”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.