Az Európai Bizottsághoz fordul a DK

Szerintük kormányzati hazudozás, amit Orbán Viktor mondott a 2010 előtti állapotokról.

MNO
2016. 02. 05. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője arra kéri az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja ki az oktatás támogatására adott uniós források magyarországi sorsát – közölte az MTI a politikus budapesti sajtótájékoztatójáról szóló írásában. A politikus hangsúlyozta, hogy ha a vizsgálat problémákat tár fel, akkor a Csalás Elleni Európai Hivatalhoz (OLAF) fordul.

A politikus sommásan megállapította Hadházy Ákos tegnapi Korrupcióinfója után, hogy az oktatási kormányzat elmúlt években lényegében értelmetlen, sokszor kimondottan káros projektre költött közel 36 milliárd forintnyi uniós támogatást. A Demokratikus Koalíció szerint az oktatási kormányzat ezzel elárulta a magyar fiatalok jövőjét – jelentette ki.

Niedermüller reagált Orbán azon kijelentésére is, miszerint 2010-ben egy anyagilag és szakmailag is megbukott közoktatási rendszert vett át. A DK-s politikus azt mondta erre, hogy „ez a szokásos kormányzati hazudozás, ebből egyetlen szó sem igaz”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.