Az MCF elnöke került az ORÖ élére

Balogh János egyedüli jelöltként indult a nemrégiben lemondott Hegedüs István posztjáért.

MNO
2016. 02. 26. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balogh egyedüli jelöltként indult a nemrégiben lemondott Hegedüs István posztjáért, a jelenlévő képviselők 42 igen és 1 nem szavazattal választották meg őt. Az MCF elnökét „Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, miniszterelnöki biztos javaslatára választotta meg a lungo dromos többségű szervezet elnöknek” – olvasható a Romnet.hu cikkében.

A portál úgy tudja, Vajda László szavazott nemmel, aki szerint elfogadhatatlan, hogy egy baloldali szervezet elnöke legyen az ORÖ elnöke, és vélekedése szerint Baloghot Farkas Flórián ugyanúgy bábként fogja mozgatni, mint tette azt Hegedüssel.

Ismert, február 16-án mondott le elnöki megbízatásáról Hegedüs István. Akkor közleményben cáfolta, hogy testületi nyomásra mondott le, ugyanakkor megromlott egészségére sem hivatkozott, pedig korábban az Atv.hu azt valószínűsítette, hogy ez lesz a döntés indoka.

A Magyar Nemzet másnapi cikkében azt írta, nem kizárt, hogy Farkas Flóriánt is eléri az ORÖ-botrány, ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériuma újabb tizenegy vizsgálatot indított a szabálytalan pénzköltések miatt. A tárca ellenőrzése ismét a botrányos Híd a munka világába programot világította át, ezúttal azonban azokat a gyanús szerződéseket vették górcső alá, amelyeket Farkas Flórián elnöksége alatt kötött a cigány szervezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.