Bocsánatot kért a verekedő fidelitasos

Kerékgyártó állítása szerint többet ivott a kelleténél.

MNO
2016. 02. 13. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatot kért a füzesgyarmati „wellnessdisznóvágáson” történtekért a Fidelitas korábbi budapesti vezetője, Kerékgyártó Gábor, aki maga is részt vett a dulakodásban. Facebook-oldalán a következőket írta:

„Gondolom, hallottátok/olvastátok a sajtóban velem kapcsolatban megjelent híreket. Annak ellenére, hogy az ott leírtak több mindenben nem fedik a valóságot, és valószínűleg csak azért lettek beleírva, hogy minél nagyobb hírértéke legyen az ügynek, az eset megtörtént dolgokon alapszik, amit nagyon sajnálok, és szégyellem magam miatta. Nem szeretném mentegetni magamat, a történtekre nincs mentségem. Sajnos az adott este jóval többet ittam a kelleténél, és a korábban történtek miatt bennem lévő feszültség egy vitába vitt bele, aminek dulakodás lett a vége. Másnap többször próbáltam személyesen, majd telefonon bocsánatot kérni a történtekért, ami csak részben sikerült, így ezúton is szeretnék bocsánatot kérni az érintettektől és mindenkitől, akire szégyent hoztam a viselkedésemmel.”

Korábban beszámoltunk róla: a fidelitasos bulin egy bizonyos Á. esett neki egy széknek, a leeső sörösüveg pedig elvágta a kezét. A támadó ezek után fojtogatta is őt, illetve azt, aki beszámolt a történtekről, de még egy fogassal is le akart sújtani.

A Fidelitas elnöke, Böröcz László a belső levelezésben azt írta, semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerál a szervezeten belül. A 444 szerint a verekedés mögött elmérgesedett hatalmi viszály állt. Kerékgyártó egyébként már lemondott „pártoló tagságáról”, mivel idősebb volt a 35 éves felső korhatárnál.

Közben a fideszes Tényi István ismét lesújtott, és ezúttal a fidelitasos verekedésért tett feljelentést. A Beol szerint ismeretlen tettest jelentett fel garázdaság vétség gyanújával. Tényi korábban rendszeresen jelentett fel ellenzékieket, de egy ideje kormánypártiakat is célba vesz. A Vs.hu-nak arról beszélt korábban, hogy motiválta ebben a választási győzelem utáni „elkényelmesedett tempó” is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.