Demonstráció: hétfőn sok gyerek hiányzik majd az iskolából

Egymást hívják sztrájkolni a szülők.

MNO
2016. 02. 17. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook közösségi oldalon hívják sztrájkolni egymást a szülők. Ezúttal úgy demonstrálnának az oktatás központosítása és az oktatási rendszer egyéb hibái ellen, hogy nem engednék gyermeküket február 29-én, hétfőn iskolába.

Úgy tűnik, kihúztam a gyufát – így reagált az ATV Egyenes beszéd című műsorában Pukli István arra, hogy levélben szólította fel a Klik tankerületi vezetője, számoljon be arról, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója kijelentette: „Nem vagyok szimpatikus a Klik tankerületi vezetőjének, azt mondják, közérdekű bejelentés érkezett.”

(Atv.hu)

Íme az esemény leírása:

„Kedves Szülők!
Mi lenne, ha mi, szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.
Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra, és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!

Oszd meg a bejegyzést, hogy minél többen csatlakozzanak!

Ui.: nem érdekelnek a lehúzó megjegyzések, a gyerekem jövője, boldogulása érdekel!”

Az esemény iránt eddig több mint 3000-en érdeklődnek, 2700-an igazoltak vissza a 39 ezer meghívottból.

A kommentelők megosztottak az újfajta tiltakozás kapcsán. Sokan támogatják a kezdeményezést, de számos szülő arról ír, hogy az igazi sztrájk nem az, ha nem engedik iskolába a gyerekeket, hanem az, ha elengedik, de a tanteremben „nem veszik fel a munkát”, vagyis nem vesznek részt a tanulásban.

A szombati Kossuth téri pedagógustüntetésről ide kattintva olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.