Dömsödi durván odaszúrt Kövér Lászlónak

„Más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak, nálunk meg hallgatjuk tétlenül évek óta.”

MNO
2016. 02. 17. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson – mondta az Országgyűlés elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.

Kövér László hozzátette: olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni, és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal. Úgy fogalmazott: az ő jelenléte is azt szeretné üzenni, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetség által támogatott polgári kormány ott áll a salgótarjániak, illetve Simon Tibor polgármesterjelölt mögött, és alig várja, hogy végre értelmes párbeszéd kezdődhessen a városvezető és a kormányzat között.

Nem hagyta szó nélkül a házelnök megjegyzését Dömsödi Gábor, a Nógrád megyei Pásztó polgármestere, egykori műsorvezető. Facebook-oldalán fordult nyílt levélben Kövér Lászlóhoz.

„Megválasztott, független Nógrád megyei polgármesterként a leghatározottabban vissza kell utasítanom azt a nyomásgyakorlást, amit Ön a demokratikus választás előtt megengedett magának, annak ellenére hogy ez törvénytelen, demokráciaellenes és hazafiatlan – írja Dömsödi. –

Más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak,

nálunk meg hallgatjuk tétlenül évek óta.”

Pásztó polgármestere kifejtette: az ő városuk a példa arra, hogy „egy párt emberei, az Önök képviselői, tudnak együttműködni egy Fideszen kívülivel”. Mint írja, „a párttagok tehát még normálisak ebben az országban, nekik a saját városuk jövője a fontos”.

Dömsödi arra kérte Kövért, hogy kövesse meg a salgótarjániakat a hatalommal való visszaélése miatt. „Kövesse meg a magyar demokratákat, és legközelebb számoljon legalább 1990-ig, mielőtt kinyitja a száját. Salgótarjánban pedig győzzön a legalkalmasabb jelölt, és azután mindenki segítse őt a város felvirágoztatásában” – olvasható a nyílt levélben.

A Hír TV ezzel kapcsolatban megkereste Dömsödit szerdán. A politikus elmondta: „Nagyon sokat küzdöttem újságíróként, hogy Kövér Lászlóék a rendszerváltást végrehajthassák annak idején, az állásomat kockáztattam a televízióban nap mint nap azért, hogy a fiatal demokraták hatalomra kerüljenek. Azt kell mondjam, hogy

ilyen az akkori, átkos szocialista rendszerben sem volt, és én nem akarom hagyni, hogy újra ilyen legyen.

Nekem azzal van bajom, hogy nem a fideszes jelöltet ajánlotta, hanem azt ajánlotta, hogy úgy szavazzanak, ahogy ő akarja.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.