Drága Parabellumok

Fegyverkezik a jegybank őrző-védő cége.

MN-összeállítás
2016. 02. 12. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 112 darab Parabellum szolgálati maroklőfegyvert és tartozékait, valamint 200 ezer darab, hozzájuk tartozó lőszert vásárolt a jegybank őrző-védő cége, az MNB-Biztonsági Zrt. – olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján. Többek között ezzel a fegyverarzenállal őrzik majd a jegybank központi épületeit és biztosítják rendezvényeit. A maroklőfegyvereket és azok tartozékait a meggyilkolt Fenyő János médiavállalkozó egykori munkatársa, Székely Herbert tulajdonában lévő Milipol szállíthatja majd, a lőszert pedig a Harmónia 91 Kft. A nyílt közbeszerzési eljárás furcsasága, hogy a lőfegyverek esetén nem a Milipol bruttó 26,5 millió forintos ajánlata volt a legolcsóbb, hiszen érkezett egy 14 milliós is. A tendert azonban úgy írták ki, hogy „az összességében legelőnyösebb ajánlat” nyerjen, így a műszaki érték, a használhatóság, a tömeg, a huzagolás és a kényelem többet nyomott a latban, mint az ár.

Mint megírtuk, a Milipol bruttó 373 millió forintos ajánlatával nyerte el a mohácsi folyami határőrizeti rendszer kiépítésére még 2014-ben kiírt tendert. A rendszerhez tartozott két-két nappali és hőkamera, amelyekkel azonban súlyos problémák adódtak. Emiatt a rendőrség 44,1 millió forintos kötbért fizettetett ki a céggel. Arról is beszámoltunk, hogy a parlamenti őrség bilincseket, sokkolókat és gázspray-ket vásárolt a vállalkozástól, a rendőrség pedig – a korábbi beszerzési árnál jóval drágábban – ütés- és lövedékálló sisakokat bruttó 47,8 millió forintért. A Milipolt az MSZP–SZDSZ-kormányok idején Combat Kft.-nek hívták, és akkor még MSZP-közelinek tartották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.