Egymilliárdért vehetnek műkincseket Orbán új hivatalába

A Karmelita-kolostorba költöző Miniszterelnökség a félretett, rendkívüli pénzből kap.

MNO
2016. 02. 26. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszerint kormány „a budai Várban található Karmelita-kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzése céljából 1006,0 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el” a rendkívüli intézkedésekre félretett összeg terhére.

Arról nem szól a határozat, hogy milyen műtárgyakról van szó, de azt előírja a Miniszterelnökséget vezető miniszter számára, hogy készítsen előterjesztést „az állami elővásárlási jog állami fenntartású közgyűjteményekre történő kiterjesztésének lehetőségéről”.

2014 júniusában jelentették be, hogy a budai Várban lévő Karmelita-kolostorból a Millenárisra költöztetik a Nemzeti Táncszínházat, mivel az épületet a Miniszterelnökség foglalja el – ezzel kapcsolatban Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója adott interjút nekünk nemrég. Ugyanakkor az, hogy mely minisztériumok költöznek, milyen feltételekkel, pontosan mely épületekbe, és mennyibe fog ez kerülni, arról csak homályos kormánynyilatkozatok láttak napvilágot, ahogy azt a Magyar Nemzetben is megírtuk.

Például Lázár János 2015. december 14-én azt mondta a Hír TV szerint: „a Miniszterelnökség költözik a Várba, alapvetően a Karmelitába, erről szól a kormánydöntés. Természetesen átmeneti jelleggel, akár évtizedekre más számára is elérhetővé tesszük az épületet. A lényeg az, hogy a Sándor-palota a miniszterelnök hivatala. A mindenkori miniszterelnöki hivatal, kancellária vagy miniszterelnökség pedig a Karmelita” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.