Együtt-képviselő: Babarczy gyakoroljon önkritikát!

Az országgyűlési képviselőnek nem tetszett a cikkíró véleménye, ezért arra kérte, inkább hallgasson.

LD
2016. 02. 19. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tetszett Szabó Szabolcs parlamenti képviselőnek, amit Babarczy Eszter a Magyar Narancsban írt, ezért arra kérte az eszmetörténészt, hogy gyakoroljon önkritikát, „másrészt lehetőleg ne terhelje feleslegesen zavaros elképzeléseivel a közvéleményt”. Az Együtt oldalán is olvasható blogbejegyzésben a párt országgyűlési képviselője a pedagógustiltakozásról írt publicisztika kapcsán Babarczy múltját vette elő, és megállapította: „többek között Babarczy Eszter volt az, aki 2010-ben telekürtölte a teljes médiát azzal a nézetével, miszerint milyen jó lesz majd a Fidesz-kétharmad, nem kell attól félni. Tényleg jó lett nekünk!”

Babarczy a lapban arról írt, hogy nem a pedagógustiltakozások kapcsán kell rendszert buktatni. „Felszólítom minden kedves barátomat az Orbán-kormány-kritikájában, hogy ne engedjenek a mámorítóan rendszerellenes identitásnak” – közölte a szerző, ami nem tetszett a tavalyi országgyűlési választásokon az új rendszerben elinduló Szabónak, ezért leszögezte: „Babarczy Eszter továbbra sem érti, hogy miként működik a NER.” Az Együtt képviselője egyúttal kritikus volt a véleményformálókkal általában, mint írta: „a megmondó értelmiség szokása, hogy nem olvas szakpolitikai anyagokat”. Hozzátette azt is: „Igenis az a válasz ebben a szituációban, hogy le Orbánnal, mert amíg Orbán a miniszterelnök, addig ezt kapják a pedagógusok, a gyerekek, a szülők közoktatás gyanánt.”

„Kedves Levélíró! Itt tartom kezembe értékes sorait. Hát.... A gondolattal kezdjen barátkozni, hogy Fidesszel szakítani köll!” – zárta sorait a parlamenti képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.