Éhségsztrájkra is készek a pécsi buszsofőrök

Béremelést akarnak, az összegről ugyanakkor még nem döntöttek.

BO
2016. 02. 22. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hofekker Ferenc jelezte: már többször tárgyaltak a céggel a béremelésről. Az elnök elmondta a Bama.hu-nak: az első ajánlat az volt, hogy érjék be nulla forinttal. A napokban zajlott tárgyalások során a cég már engedményt tett, ami két százalék volt, üzemanyag-térítésben fizetve, ezt azonban nem fogadták el. A Bama erre megkérdezte, hogy pontosan mennyit is követelnek, erre azonban azt válaszolta az elnök, hogy

„még nem határoztak meg konkrét százalékot, tisztes bérrendezést szeretnének”.

Mint közölte, a Tüke Busznál mintegy háromszázötven sofőr dolgozik, mintegy háromszázhúszan aláírták, hogy hajlandók sztrájkolni, több mint száznyolcvanan pedig, hogy éhségsztrájkra is készek. Utóbbival kapcsolatban nyomatékosan leszögezte, hogy ezt csakis úgy teszik, hogy nem fogják veszélyeztetni az utasok életét.

Kerestük a Tüke Busz sajtóosztályát, azonban a telefon valamiért nem működik, e-mailben pedig nem reagáltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.