Életveszélyes uszodát zártak be Jánossomorján

A létesítményt tizenhárom éve adták át.

MNO
2016. 02. 19. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baleset- és életveszélyes állapot miatt be kellett zárni a jánossomorjai uszodát – tette közzé a Kisalföld. A létesítményt tizenhárom éve adták át, de február 11-től az azonnali hatállyal történő bezárás mellett döntött a városvezetés, miután a statikus megállapította: az épület nem használható.

„Már tavaly szemmel láthatóan romlott a tető belső gipszkarton burkolatának állaga. Ezért egy építészirodát kértünk meg a felmérésre. Akkor a szakemberek megállapították, hogy energetikai, légzárás- és páratechnikai a hiba. Továbbá az építésnél a rétegrendet rosszul határozták meg, és az megfogja a nedvességet” – jelentette ki a Kisalföldnek Lőrincz György polgármester.

A statikus szerint a probléma a nem megfelelő építési anyagokkal volt. Előzetes számítások szerint a felújítás több tízmillióba kerülhet majd, de sietnének, mert az uszodát szeptembertől újra használnák.

Harmadiktól nyolcadik osztályig a jánossomorjai iskola diákjai is járnak úszásoktatásra, így nekik a hátralévő félévre a 33 úszásóra helyett más mozgási lehetőséget kell keresni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.