Elfogadták Gaskó István lemondását

Négymilliós végkielégítést kaphat a Liga távozó elnöke.

MNO
2016. 02. 19. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadta a Liga Tanács Gaskó István lemondását – közölte a Magyar Hírlap. A Liga Szakszervezetek volt vezetője négymilliós végkielégítést kaphat, utódját pedig legkésőbb hat hónapon belül kell megtalálnia a konföderációnak. A Magyar Hírlap szerint szerdán hatályon kívül helyezte az elnökség a megbízási szerződésről szóló határozatot, ezért kaphat Gaskó csupán négymilliót.

Az elnöki feladatokat addig is a társelnökök, azaz Buzásné Putz Erzsébet, Czövek János, Fürjes József és Gál Rezső látják el.

Csütörtökön még arról számoltunk be, hogy a volt elnök csaknem tizenkétmillió forinttal távozhat. Korábban több elnökségi tag inkább fegyelmivel szerette volna meneszteni az elnököt, ez viszont végül nem valósult meg. A fegyelmi szándékát azzal indokolták, hogy az elnök jogszerűtlenül delegálta a feleségét az Erzsébet-programokat működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumába.

A vezető már január végén jelezte, hogy lemondott tisztségéről. Akkor az Atv.hu-ra hivatkozva arról írtunk, hogy bizalomvesztés is történhetett, miután Gaskó felhatalmazás nélkül folytatott a kormánnyal béketárgyalásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.