Félrevezető szórólapot kaptak a salgótarjániak

Ezen a baloldal közös jelöltje arra kéri a címzettet, hogy fizesse be a város adósságának rá eső részét.

MNO
2016. 02. 26. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóróanyagon Fekete Zsolt alpolgármester látható, amint egy befizetett csekkszelvényt mutat fel – írják. A szövegben a baloldal közös jelöltje elismeri, hogy csődbe vezette a várost, hiszen 15 hónappal korábban 945 millió forint többlettel vették át a vezetést, most pedig „1,1 milliárd forint is lehet a hiány”. A levélíró szerint ez minden salgótarjáni lakosra 57 105 forint adósságot ró.

A lap alján egy sárga csekket is látni, amelynek a jogcím rubrikájában „az MSZP alkalmatlanságát önnel fizettetjük meg” szöveg szerepel, számlatulajdonosként pedig az alpolgármester van feltüntetve – teszik hozzá.

A szóróanyag gyártói az aláírásnál Fekete Zsolt nevéhez egy, a reklámokból jól ismert ki csillagot tettek, amely a lap alján kis betűkkel írt, „bátonyterenyei lakos” szöveghez vezeti a figyelmet.

Fekete Zsolt tegnap az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán közölte: feljelentést tesz a bíróságon becsületsértés és rágalmazás vádjával a „csekkes” fideszes szórólap miatt, egyúttal bejelentést tett a Helyi Választási Bizottsághoz is. „Bizonyára ellenfeleim most a hasukat fogják és veregetik egymás vállát, hogy mekkora húzás volt, ám amikor ők majd összeroskadnak az elkocsonyásodástól, én még akkor is egyenes gerinccel fogok állni. És szokták mondani: jönnek még az én utcámba” – fűzte hozzá.

Az atv.hu a polgármesterjelölt munkatársától úgy értesült, a feljelentés megtörtént, a helyi választási bizottság pedig tárgyalja a panaszbejelentést. Fekete Zsolt kalkulációi szerint 642 millió forint plusszal zárták a tavalyi évet, és az idei év költségvetésének elfogadására is van még vagy két hetük – olvasható a portálon.

Ismert, vasárnap tartanak időközi polgármester-választást a településen, ennek szellemében megjelentek a különféle pártok vezérei is, Tóbiás és Vona is kitelepült. Ugyanakkor Kövér okozta a legnagyobb vihart, mikor arra figyelmeztetett, hogy ne hibázzanak a salgótarjániak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.