Fogyatékos diákok nem járnak iskolába a Klik miatt

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hónapok nem fizet a buszszolgáltatásért.

MNO
2016. 02. 16. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskolába fogyatékkal élők járnak, akik nem képesek egyedül eljutni az iskolába, így a szállításukhoz szükséges buszok biztosítása nélkülözhetetlen.

A portálnak az intézmény vezetői nem nyilatkoznak, a Klik azonban elismerte, hogy két vállalkozásnak tartoznak, de ígéretük szerint február 17-éig rendezik a számlát. A helyzet azért is érhetetlen, mert a támogató buszokkal kapcsolatos számlák elvileg előnyt kellene élvezzenek más kiadásokkal szemben.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a gyöngyöstarjáni iskola gázszámláját sem fizette ki. A településen februárban időszakosan bezárt a helyi általános iskola, kikapcsolták a fűtést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.