„Fontos emberek”, akik nem vetik meg a kockás inget

Orbán, Habony, Bill Gates – a sor szinte végtelen. Összeszedtünk néhányat az öltözet szereplései közül.

MNO
2016. 02. 19. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klinghammer István egykori felsőoktatási államtitkár múlt héten a Magyar Nemzetnek adott interjújában közölte: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek.”

Ennek nyomán a pedagógusok és diákjaik is a kockás inget választották szimbólumnak, ezen a héten minden tiltakozó tanár és nebuló ilyenben ment iskolába vagy jelent meg a nyilvánosság előtt. Ellenzéki politikusok is így tettek, de még a kormánypárti Bencsik János is jelezte: így jár ezentúl a Parlamentbe. Balog Zoltán miniszter azonban ünneplőben pózolva közölte: „Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak, és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény.”

Utánanéztünk, hogy a közelmúltban kik viseltek kockás inget a nyilvánosság előtt, és hogy ez alapján tényleg cikinek tekinthető-e a viselet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.