Habony-lagzi – Gyurcsányék feljelentik Baán Lászlót

A DK emellett Balogtól arra vár választ, Habonyon kívül kik kaptak még ingyen bérbe középületet.

MTI
2016. 02. 18. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerék-Bárczy Szabolcs hozzátette, írásbeli kérdéssel fordulnak Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, mert kíváncsiak arra, mely fideszes „fontos emberek fontosabbak a magyarok többségénél”, és kik kapták még meg ingyen a Szépművészeti Múzeumot vagy bármely másik középületet.

A DK által képviselt Sokak Magyarországa csírájában fogja eltörölni azt a gyakorlatot, amelyik a hatalmaskodó kevesek kiváltságait a többség érdekei fölé helyezi – jelentette ki.

A Jobbik szerint az elmúlt 25 évben a Fidesz és az MSZP olyan korrupcióra épített társadalmat hozott létre, amelyben az „úgynevezett fontos emberek”, mint Habony Árpád, bármit megtehetnek – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő hozzátette: ha ezeknek a fontos embereknek éppen úgy tartja kedve, akkor megtehetik, hogy a Szépművészeti Múzeumból kérjenek festményeket a saját lakásuk falára potom összegért, vagy hogy az esküvőjüket az ország egyik legpatinásabb múzeumában tartsák meg, ráadásul úgy, hogy ezért nem kell fizetniük egy fillért sem.

Megjegyezte: azért állítja, hogy a Fidesz és az MSZP közösen alakította ki ezt a korrupciós rendszert, mert Habony Árpád esküvője 2007-ben, a Gyurcsány-kormány időszaka alatt volt.

A Jobbik kormányra kerülése esetén megszünteti a Fidesz és az MSZP által létrehozott „urambátyámrendszert” – jelentette ki Szilágyi György.

Ismert, Baán László főigazgató egy rádióműsorban beismerte, hogy ingyen Habony Árpád rendelkezésére bocsátotta a Szépművészeti Múzeumot annak esküvőjére. Mint fogalmazott, a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat.

Náray Tamásnak ugyanakkor másfél millió forintba került egy terem kibérlése az intézményben. A divattervező ezt Facebookon közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.