Ilyen metróban utazhatunk majd 2019-ben

Egyelőre a moszkvaiak örülnek neki. Vajon mi is fogunk?

GB
2016. 02. 16. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság szerdán írta meg, hogy a Metróért Egyesület talált egy videót arról a Moszkvában futó szerelvényről, melyben nemsokára – néhány éven belül – a budapestiek is utazhatnak majd. A jármű külsőleg rendkívül hasonlít a 3-as vonalon közlekedő 81–717-esekre, a vezetőfülkének picit eltérő a felépítése, és a kocsik korukból fakadóan modernebbek, mint a budapestiek. A 3-as metró felújítási tervében szereplő kitételek közül ugyanakkor ezekről a szerelvényekről az egyesület szerint többek között hiányzik az elektronikus szabályzású hajtáslánc és az elektronikusan nyíló ajtó is.

A kocsik cseréjét a mostani szerelvényeket is készítő orosz Metrowagonmas végzi el, de a kormány a pálya felújítására is szán 125 milliárdot. A beruházást a korábbi tervek szerint már most februárban elkezdték volna, de a munka csúszik. A várható befejezést eredetileg 2019 szeptemberére tűzték ki, de így ez is tolódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.