Innentől talán könnyebben találhatunk gyógyszertárat

Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az OGYÉI honlapján.

MTI
2016. 02. 08. 22:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyógyszerügyi hatóság hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso címen elérhető adatbázis az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazza. A gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus – például közforgalmú, intézeti, internetes vagy gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók –, település és kulcsszó szerint. Az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai is.

Az információk köre még bővül, a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tisztigyógyszerészek a rendszerben – tették hozzá.

A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.