Ismét készenlétben a rendőrség a migránsok miatt

Péntek délutántól készenléti szolgálatot vezetett be az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly.

MNO
2016. 02. 27. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délután négy órától a Bács-Kiskun Megyei és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság két határvadász Bevetési Osztályának hivatalos állományát helyezte készenlétbe Papp Károly – tudta meg az Origo.

A portálnak (majd később az MTI-nek) az ORFK megerősítette a készenlét tényét, indoklásuk szerint a környező országok „az illegális migrációval összefüggésben bevezetett intézkedései” miatt kellett fokozni a készültséget. A balkáni helyzetet folyamatosan elemzi az ORFK.

A Police.hu adatait összesítve azt kapjuk, hogy február 20-a és 26-a között összesen majd’ ezer – pontosabban 985 – migránst fogtak el a magyar határon. A görög–macedón határ csütörtöki lezárása viszont már 25 ezer migráns bolyong Görögországban. Macedónia szombat délután meglepetésre megnyitotta határát az MTI szerint a görög oldalon várakozó iraki és szíriai menekültek előtt, akik közül 300-nak lehetővé tette a belépést az országba.

A macedón hatóságok közölték, hogy legfeljebb 350 embert engednek be. Szombaton ugyanilyen számú, Macedóniába korábban beengedett menekült Gyevgyelijában felszállhatott egy vasúti szerelvényre, amely a macedón–szerb határra szállítja őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.